İngilizce Canlı Sözlük Desteği

10 Mayıs 2020 ile hasan

Nedir?

İngilizce Canlı Sözlük sitemizde kurulu bulunan İngilizce resimli-sesli sözlüğün okuma parçaları ve hikayelerde ayrıca sözlük aramaya gerek bırakmayan aktif kullanımıdır.

Nasıl çalışır?

Okuma parçaları ve hikayelerdeki İngilizce kelimelere tıkladığınızda / dokunduğunuzda kelimenin anlamını görürsünüz. Örnek:

speak

Bu kelimeye tıkladığınızda / dokunduğunuzda kelimenin anlamını, -varsa- resmini ve sesli telaffuzunu içeren küçük bir pencere açılır. Bu pencere kendisiyle işiniz bittiğinde ya kendiliğinden ya da sağ üst köşesindeki çarpıya tıklandığında kapanır ve siz okumaya devam edersiniz.

Ne işer yarar?

Canlı sözlük İngilizce’yi kullanarak öğrenmenizi sağlar. Okuma esnasında bilmediğiniz kelimeler yüzünden okumayı kesmenize gerek bırakmaz. Sözcüklerin farklı hallerini bizzat kullanırken görür ve öğrenirsiniz, tıpkı en doğal yollardan dil öğrenen insanlar yani bebekler gibi. Sözlüğümüzdeki kelimelerin çoğunun resimli olması daha gerçekçi ve kalıcı bir öğrenme yapmanızı, sesli olması İngilizce’nin okunuşu ve yazılışı farklı bir dil olmasının getirdiği zorluklardan uzaklaşmanızı sağlar. Ayrıca sözcüklerimizde dil bilgisi kurallarıyla ilgili verilen bağlantılar sayesinde kuralları size gerektiği anda ve uygulamasını görerek öğrenirsiniz. Kısacası sitemizin felsefesi olan bebekler gibi yani en doğal şekilde dil öğrenmenin gereklerini yerine getirmiş olursunuz.

Kaç kelime var?

Şu an 3368 kelimemiz mevcut. Bunların çoğu resimli ve sesli. Bu sayı değişebilir. Kontrol için şu sayfaya bir bakınız.

Örnek Uygulama

Aşağıdaki mini hikaye canlı sözlük uygulamamızın nasıl çalıştığının küçük bir örneğidir. Altı çizili kelimeler sözlüğümüzde mevcuttur. Bu kelimelere tıklarsanız anlamlarını görebilirsiniz. Aynı uygulama tüm okuma parçalarımızda vardır. Hikayenin videolu anlatımını ve test bağlantısını şurada görebilirsiniz.

Haşim was ill

Yesterday Haşim didn’t go to school because he was ill. Normally he gets up at 6:30 in the morning. But yesterday he got up at 9:00. He had breakfast at 9:15 and then he watched TV from 10:00 to 12:00. He felt very tired and went to bed. He slept until 4 in the afternoon. When he woke up, he was very hungry. He went to the kitchen. He ate two hamburgers. Then he went back to the living room and watched TV. At 6 pm his father came home. He was very tired and hungry.

Father: Hello Haşim. How are you?

Haşim: I am feeling better, father. How are you?

Father: I am very hungry. Where is your mother?

Haşim: She is in the kitchen. Sister is in the bedroom. She is sleeping.

Then father went to the kitchen. The dinner wasn’t ready yet. Father was angry. But he didn’t say anything. He went to the living room and watched TV. At 6:30 dinner was ready.

Mother: Haşim, come here. Call your father and sister too. Dinner is ready.

Then they all went to the kitchen and had dinner. Father was happy now.

Bu sitede başka neler var?